Pelletin imurisiirron osat tulostetusta muovista

Siirtoruuvit ym.
jhelmine
Viestit: 16
Liittynyt: 07.01.2020 08:55:11

Pelletin imurisiirron osat tulostetusta muovista

Viesti Kirjoittaja jhelmine » 07.10.2020 19:34:03

Onkos joku tulostanut 3D-printterillä imurisiirron putkia, lähinnä sovittanut mutkia paremmin tiukkaan tilaan sopimaan? Antistaattista materiaalia on saatavilla ja sen puolesta hankaussähkön ei pitäisi tuottaa kipinöitä. Tavallista PLA:ta ei varmaan kannata käyttää kuin satunnaiseen kokeiluun. Materiaalin lämpötilan keston ei pitäisi olla este tulostamiselle, kun kuumenemista ei tule tulla siirrossa. Jos on takapalo, niin sitten putket sulaa herkästi poikki. Aikaisemmin olen kokeillut pelletin siirtoa imurin kanssa, mutta homma on jäänyt kesken, kun valmiiksi taivutettujen pakoputken mutkiin syntyi tukoksia liikaa. Tiedä sitten paljonko auttaa, jos mutkat on liukkaampia ja sisältää vähemmän ahtaita kohtia. Käytännössä pelleti ei saisi päästä jäämään putkeen poikittain tai jos menee, niin pitäisi kääntyä herkästi pitkittäin.

Tulostamalla muodon saa sellaiseksi kuin osaa CAD:ssä tehdä. Tulostettu pinta on kiiltävää metallipintaa röröisempi eli taitaa tulla virtausvastusta ennenkuin kuluu ihan sileäksi. Käytön myötä sekin paranee. Protot kannattaa tulostaa paksuilla kerroksilla -- jos toimii heti alkuun, niin toimii varmaan myöhemmin kiiltävänäkin.

Kaiketi syklotronin osia voisi myös tulostaa, ainakin ylä ja alaosat. Tasaisen osan sylinteriseiniä ehkä ei (+ kotikäyttöiseen tulostimeen ei ne kerralla mahdu). Onko joku näitä pohtinut? Antistaattinen filamentti speksien mukaan vaatii 260 C lämpötilan eli vaatii tavalliseen halpaan tulostimeen parannuksia lämpötilan kestoon, mutta tuokin on hoidettavissa. Mitä muuta tässä voi tulla vastaan? Suorat putket mun suunnitelmissa voisi olla ihan tavallista pakoputkea tai vastaavaa helposti saatavaa.
Laatuliekki 20 kW + Laka PS 20