20 kW teholuokkaan stokeri

Esim. hakepolttimet
jhelmine
Viestit:28
Liittynyt:07.01.2020 08:55:11
20 kW teholuokkaan stokeri

Viesti Kirjoittaja jhelmine » 20.09.2022 08:25:49

Millaisia vaihtoehtoja on hakepolttimissa 20 kW nimellistehoiseen kattilaan. Ajatus on vaihtaa pellettipoltin monipuolisempaan polttimeen. Hakkeen kanssa käsityön määrä lisääntyy ja ei ole niin kätevää (tai voi olla jos on tarkoituksen mukaiset välineet?). Nyt kumminkin kun pelletin saanti on takkuista, niin voisi olla omalla kohdalla hyvä vaihtoehto.

Tietääkseni kaikilla hakepolttimilla saa poltettua myös pellettiä. Tai ehkä ei kaikilla, mutta haussa olisi sellainen pieni, joka on säädettävissä sekä pelletille että hakkeelle. Jos tuohon päätyy, niin pitänee tehdä toinen alle 500 litrainen säiliö hakkeelle. Nyt on vastaava pelletillä ja sama pohja ei taida molemmissa toimia. Kohtalaisen pienillä muutoksilla kaiketi pärjäisi alkuun, jos hakkeen siirtää ämpärillä alkuun sinne välivarastoon. Joku muu ratkaisu myöhemmin, jos ja kun kantaminen käy työlääksi.

Lisäys:
TP-stokeri on tällä hetkellä myyty pienimmässä koossa loppuun. http://www.tp-stokeri.fi/sailiostokerit
Ala-Talkkarin 40 kW palopää mittojen mukaan näyttäisi sopivan omaan kattilaan. Asennuskehys pitää luukkuun tehdä. Muutoin ei taida olla suurempaa ihmettelemistä asennuksessa. Ennestään on ollut melkein 500 litran säiliö pannuhuoneessa. Muutoksen jälkeen vaihtuu toiseen tehtaalla tehtyyn. Tilan käytön suhteen ei ole suuria muutoksia.
Laatuliekki 20 kW + Laka PS 20