Tasoanturi -- kapasitiivinen anturi

jhelmine
Viestit: 12
Liittynyt: 07.01.2020 08:55:11

Tasoanturi -- kapasitiivinen anturi

Viesti Kirjoittaja jhelmine » 16.01.2020 20:08:38

Mulla on Laatuliekin poltin ja eniten siihen on tullut varaosana vaihdettua kapasitiivista anturia (proximity sensor). Tarkempaan en ole tutkinut miksi halvempia vaihtoehtoja ei löydy tavallisista suomalaisista kaupoista, mutta ebay:n kautta jo löytyy huomattavasti halvempia. Pitää vain tilata reilusti aikaisemmin kuin tarvii. Varmasti on laatukin heikompi (tiiveydessä tai toiminnan luotettavuudessa), mutta hehkuvan pelletin lämmön kesto on kalliimmassakin yhtä heikko...

Laatuliekin polttimen anturi on "väärinpäin" siihen nähden mitä löytyy usein halvalla eli PNP-tyyppiä olen löytänyt. Oma logiikan kääntö on pelkästään yhdellä P-FET:llä ja kytkentä vastaa sivulla https://www.electronics-tutorials.ws/tr ... ran_7.html "P-channel MOSFET Switch" kuvaa. Yksi kuva on parempi kuin oma selostus. (FETin S (source) on suoraan 12 V linjassa. Samassa kuin kapasitiivisen anturin käyttösähkö. G (grid) tulee anturin lähtöön. D (drain) on sitten suoraan kuormaan.) Komponentin valinta ei ole erityisen tarkkaa tässä, kunhan virran kesto on riittävä, vaikka 200 mA. PNP:stä on sekin etu ettei rikkinäisenä poltin "pyydä" lisää pellettiä polttimen pieneen säiliöön.

Noita PNP tyyppisiä kapasitiivisia antureita on vaikka StarElecillä (Vaasassa).

Omaan isosta siilosta pienempään välivarastoon siirtoon saisi laittaa tasoantureita väliin, jotta saa pelletin siirrettyä kahdella moottorilla ja jyrkällä mutkalla. Sama anturi menee sinne kuin polttimeen.
Laatuliekki 20 kW + Laka PS 20